pituus malli vuosi pohja hytit henkilöt wc hinta

  Seychellien katamaraaniristeily

Risteile Seychelleille unelmalomalle yhdessä maailman kauneimmista paikoista. Tämä ennen nimeä tunnettu, mutta syrjäinen sijainti sijaitsee Intian valtamerellä noin 1500 km: n päässä Itä-Afrikan rannikolta koilliseen Madagaskarista. Se koostuu 115 saaresta, jotka on jaettu keskiosiin, ja jotka ovat graniittia ja rehevää kasvillisuutta, ja syrjäisimmät korallipohjaisen sijasta, jotka ovat hyvin pieniä (joitain todellisia atoleja), tasaisia ​​ja pyöreitä. Väkiluku ei saavuta 100000 asukasta, josta 90% pääsaarella Mahé (joka ei ole vertailussa Elban saaren kokoa), jossa myös pääkaupunki Vittoria sijaitsee. Tämä kaupunki on todellinen pienoispääkaupunki valtiolle, joka saavutti itsenäisyyden Yhdistyneestä kuningaskunnasta vuonna 1976, ja siellä oli kansainvälinen lentokenttä, presidentin palatsi, ministeriöt ja jopa (hyvin mittakaavassa!) Lontoon Big Well -kaivoksen jäljennös yhdessä keskusaukiot. Seychellien katamaraaniristeily lähtee Mahén venesatamasta, kun taas vaihtoehtoisesti voit valita Praslinin, toiseksi suurimman saaren, noin 43 meripeninkulman päässä. Jälkimmäinen on sen sijaan hyvin lähellä La Diguea, jolle on ominaista kauniit autio rannat, joita ympäröi villi luonto. Nämä kolme saarta muodostavat erittäin laajan saariston keskeisen ytimen, joka ulottuu säteittäisesti useita kymmeniä mailia.
Juuri eristäytynyt asema kauppareittien suhteen ja luonnonvarojen puuttuminen estivät suurvaltojen kiinnostusta vuosisatojen ajan, jolloin muut trooppiset saaret nauttivat maineesta ja menestyksestä (ja olivat taisteluiden kohtauksia). Vasco da Gama löysi ne etsinnän alkaessa vuonna 1502, mutta käytännössä heitä ei otettu huomioon kahden ja puolen vuosisadan ajan, ja ne toimivat vain improvisoituna pysähdyspaikkana eurooppalaisille yrityksille Intiaan suuntautuvilla ja sieltä lähtevillä kauppareiteillä, vaikka ne uhkaavatkin pahoinpitely: itse asiassa vuosisatoja muutettiin merirosvojen tukikohdiksi. Vuonna 1754 Ranskan hallitus, joka omisti jo naapurimaiden Mauritiuksen ja Reunionin siirtomaa, päätti ottaa ne haltuunsa (eikä oletettavasti löytänyt mitään estettä) ja istuttaa ne viljelykasvit, jotka olisivat mahdollistaneet niiden taloudellisen kehityksen: pippuri, kaneli, neilikka, saksanpähkinä muscat. Siitä lähtien Seychellien historia on ollut samanlainen kuin kaikilla trooppisilla saarilla; viljelmien omistajat, jotka rikastuttivat itseään orjien hyväksikäytöllä, lisääntynyt laivaliikenne, kiistat Euroopan suurvaltojen välillä; Laajentaminen herätti Ison-Britannian kiinnostuksen, joka valloitti saariston vuonna 1810, yhdessä Mauritiuksen kanssa Ranskan kustannuksella.
Uusien siirtomaiden tulo merkitsi kuitenkin taloudellisen omaisuuden laskua: orjuuden lakkauttaminen johti maanomistajien pakenemiseen ja vuosisadan toisella puoliskolla isänmaa jätti käytännössä huomiotta Seychellit. Tämä asenne selittää sen, miksi saaristo näki vasta 1900-luvulle saakka voimakkaan antropisaation, väestönkasvun, voimakkaiden investointien politiikan, taloudellisen nousukauden, toisin kuin Karibian saarilla. Toisaalta se antoi mahdollisuuden säilyttää muutama aito kylä yhdessä käytännöllisesti katsoen neitsytluonnon kanssa monien alkuperäisten eläin- ja kasvilajien kanssa. Katamaraanimatka Seychelleille on siis suunnattu niille, jotka haluavat maistella merta ja koskemattominta luontoa: löytää kasvillisuuden ympäröimiä paratiisirantoja; uida ja snorklata läpinäkyvässä tai turkoosissa vedessä, nähdä monivärisiä kaloja ja jättiläiskilpikonnia; purjehtia rauhassa kolmen suuren saaren ympärillä ja lyhyen matkan päässä oleville luonnonvaraisille saarille.
Se alkaa Mahésta, miellyttävästä Vittorian kaupungista, jota ympäröivät kukkulat, jota pidetään yhtenä maailman pienimmistä pääkaupungeista. Älä missaa kasvitieteellistä puutarhaa, värikkäitä kalamarkkinoita ja kansallista historiamuseota. Lopulta lähdemme purjehtimaan katamaraanilla. Mahén ja Prasliniin perustuvien Seychellien operaattoreidemme luettelo sisältää noin 50 katamaraania. Monet ovat tämän vuoden malleja, esimerkiksi vuoden 2020 Bali 4.1: n, jossa on 3 superluksellista mökkiä, vuokraus 6 hengelle maksaa noin 4700 euroa viikossa maaliskuusta huhtikuuhun. Varustettu sähkökäymälällä, aurinkopaneeleilla, invertterillä, pakastimella ja grillillä. Aluksella on monia laitteita vesi- ja urheilutoimintaan, ja pienellä lisämaksulla voit saada kipparin, emännän ja jopa kokin! Valmistaudu aperitiiveihin ja cocktaileihin sekä tuoreeseen kalaan perustuviin herkullisiin illallisiin unelmalahdella auringonlaskun aikaan!
Mahéa ympäröivät käytännössä rannat, se on vain purjehdus ja niiden löytäminen: Anse Soleil, Sunset Beach, Anse l'Islette ja monet muut. Ei kaukana St.Anne Marine Parkin suojattu meripuisto, johon kuuluu kuusi luotoa vertaansa vailla olevassa ympäristössä. Sitten saavutat hieman yli 40 meripeninkulman päähän Praslinin, toisen saaren ja läheisen La Diguen. Täällä voit pysähtyä rannalla, josta on tullut Seychellien symboli: Anse Source d'Argent, idyll, jota on vaikea kuvata. Praslinissa näet maailmassa ainutlaatuisen endeemisen kookospähkinälajin, coc de mer, ja voit vierailla kansallispuistossa (Unescon perintö) sisätiloissa. Praslinista voit tehdä päiväretkiä St. Pierren graniittisaarelle ja La Curieuseen, kiehtovaan saareen, jossa kerran asui spitaalinen siirtokunta ja nykyään sadan jättiläiskilpikonnan siirtomaa, jota ei ole vaikea tavata uidessa! Yhteenvetona voidaan todeta, että Seychellit ovat paratiisi maan päällä, johon voi tutustua veneellä tai katamaraanilla. Mahé- ja Preslin-peruskirjeemme tarjoavat erittäin tervetulleita ja apua unelmiesi toteuttamiseksi.