pituus malli vuosi pohja hytit henkilöt wc hinta

  Purjehdus Antigua | paikkoja, joita ei kannata hukata

Antigua- ja Barbuda-purjehdusristeily antaa sinulle mahdollisuuden nauttia Karibian mausta erityisen syrjäisellä ja tuntemattomalla alueella massaturismin kannalta, mutta samalla kaukana muista kuuluisista trooppisista kohteista. Antigua, itsenäinen valtio yhdessä Barbudan kanssa vuodesta 1981, oltuaan pitkään ollut Ison-Britannian siirtomaa, näyttää kuin pieni helmi (hieman suurempi kuin Elban saari), joka nousee turkoosista merestä. Kolumbus löysi sen, ja espanjalaiset kastivat muinaisen. Myöhemmin siitä tuli Ison-Britannian siirtomaa ja se liittyy amiraali Nelsonin läsnäoloon, joka asui täällä 3 vuoden ajan vanhempana upseerina Englannin laivastossa. Vielä nykyäänkin Englannin sataman vanhoilla kunnostetuilla telakoilla on hänen nimensä. Antigua, toisin kuin muut Pienet Antillit, ei ole vulkaanista alkuperää ja korkein korkeus on 400 metriä. Rannikot ovat hyvin rosoisia, ja ne luovat lukuisia sisääntuloja ja suojia, lahtia ja lahtia, joihin voit helposti ankkuroitua. Lisäksi purjehdukseen ja moottoriveneisiin liittyvä matkailu on lisännyt investointeja ja rakentanut useita moderneja venesatamia, jotka sijaitsevat saaren eri alueilla. Antigua-charter-operaattorimme sijaitsevat Jolly Harbourissa, kauniisti maisemoidussa venesatamassa 11 km päässä pääkaupungin St. Johnin keskustasta. Venesatama on moderni, asutuskeskuksessa, joka on täynnä kauppoja, ravintoloita, hotelleja ja ylellisiä lomakohteita: sille rakennettiin kanava matalien vesien läpi, jotka rajaavat kauniiden valkoisten hiekkarantojen laajan kaaren: Jolly Beach, Fryes beach ja Valley Church . Myös golfin ystäville kaunis 18-reikäinen kenttä on aivan tuloaukon vieressä.
Mutta mitkä ovat Antiguan purjehdusristeilyn kauneimmat kohteet? Vastapäivämatkalla kohtaamme myöhemmin Falmouth Bayn ja viereisen Englannin sataman. Ensimmäinen on suuri ja hyvin suojattu, lukuisilla ankkuripisteillä ja muutamalla huviklubilla. Toinen on sen sijaan Englannin laivaston historiallinen tukikohta, joka on niin suojattu, että veneet löytävät turvapaikan jopa syklonien aikana. Lukuisat pienet lahdet tekevät uinnista tai snorklauksesta kristallinkirkkaassa meressä unohtumattoman määränpään. Vihreä saari on yksi Antiguan symboleista: ei vain itäisin kohta, vaan riutta ympäröivä luoto. Ankkuroimalla sopiviin pisteisiin voit nauttia upeista maisemista ja voit tutustua kaleidoskooppiseen väriseen merenpohjaan.
Koko pohjoisrannikko on sisennetty, ja riutta ympäröi monia luotoja, jotka eivät ole kaukana rannikosta, mikä edellyttää huolellista navigointia. Saavumme lopulta luoteiskärkeen: pieni S.Johnin lahti piilottaa pienen pääkaupungin (22 000 asukasta). Pysähdys on välttämätöntä, jotta pääset tutustumaan tähän perinteiden ja nykyaikaisuuden sekoitukseen: värikkäät talot, markkinat, käsityöliikkeet, tilava katedraali. Kaupungissa on myös useita museoita, joista tyypillisin on Meritaidemuseo, joka sisältää fossiileja, tulivuorikiviä ja 10000 kuoren kokoelman! Hajotettuna saavutamme Deep Bayn, toisen unohtamattoman määränpään. Pienelle lahdelle, jota reunustaa erittäin hieno ranta, on ominaista Andes-lastin hylky, joka upposi tänne vuonna 1905. Trinidadista Peruun matkalla olevalle alukselle evättiin kiinnitys S. Johnissa lastin vaarallisuuden vuoksi. (oli täynnä tervaa) ja kun epäilyttäviä höyryjä ilmestyi, ankkuroitu lahteen. Kun ovet avattiin, ilman saapuminen lisäsi nopeasti tulta, mikä sai lastin uppoamaan matalaan. Yksi kolmesta puusta nousee nyt vedestä ja hylky on peitetty koralleilla ja sienillä, mikä tekee siitä upean sukelluskohteen.
Antiguan venevuokraus antaa sinulle myös mahdollisuuden vierailla ympäröivillä saarilla: etelässä Guadeloupessa, lännessä St. Kittissä ja Nevisissä ja etenkin pohjoisessa Barbudassa, vain lähimpien mainitsemiseksi. Viimeksi mainittu on noin 25 mailin päässä ja muodostaa yhdessä Antiguan kanssa itsenäisen valtion virallisen nimen. Valitettavasti hirmumyrsky Irma tuhosi melkein kokonaan pienen saaren asutukset vuonna 2017 ja pakotti 1600 asukasta asettumaan Antigualle. Nykyään upea rauhan keidas ja autio rannat, joita kruunaa riutta. Voit kiinnittyä Cocoa Pointiin tai Spanish Pointiin, uida läheiselle rannalle, nauttia unelmamaisemasta ja tavata villiä aasia. Antigua purjehdusloma, tämä ja paljon muuta! Ota yhteyttä tai valitse ihanteellinen vene verkkosivustoltamme