pituus malli vuosi pohja hytit henkilöt wc hinta

  Purjeveneiden vuokraus Liparisaarilla: Reittisuunnitelmat

Purjeveneiden vuokraus Liparisaarilla: Reittisuunnat

Liparien seitsemän saarta muodostavat suuren Y: n, jonka keskellä on Lipari. Lautat saapuvat tänne mantereelta, ja molemmat venesatamat takaavat laajan valikoiman tai. Lipari on suurin saari (noin 10 tuhatta asukasta), ja sen homonyymi kaupunkikeskus, Acquacalda, Canneto ja Quattropani. Pääkaupunki on vilkas kaupunki, jonka avulla voit tutustua todellisen Sisilian väreihin, ääniin ja tuoksuihin heti saapuessasi: linna, jota hallitsee muinainen kypärä, ulottuu viehättävään muinaiseen satamaan (Marina Corta, et voi nummi) täynnä baareja, ravintoloita, jäätelöbaareja, joissa voit heti kokeilla herkullista graniittia. Veneemme kaksi venesatamaa ovat Marina Lunga ja Pignataro, hieman keskustasta pohjoiseen. Saarella on hyvin kivinen näkökohta, kuten muillakin, koska ne ovat tulivuoren alkuperää. Saaren eteläpuolella nousee kuuluisa Liparin Faraglioni: telakointi ei ole helppoa, mutta kannattaa viettää siellä puoli päivää, ehkä jatkaen kohti Valle Murian pientä lahtea. Sen sijaan Liparin keskustan puolella saaren pohjoispuolella on Porticellon lahti. Puuttumaton paikka ankkuroida noin 5-10 metrin päähän upean, nyt käyttämättömän hohkakivilouhoksen edessä. Käsittelyjäännökset ovat muuttaneet sen kirkkaaksi valkoiseksi rannikoksi, mikä eroaa meren turkoosin ja taivaansinisen eri sävyistä.
Ja nyt rentoutumisen jälkeen veneellä: koillisreitti ylelliseen Panareaan. Se on pienin saari, ja vuosien mittaan siitä on tullut pieni paratiisi VIP: lle: Välimeren pensaikon, hibiskin ja bougainvillean luonne piilottaa huviloita, jotka ovat arkkitehtonisia jalokiviä, valkoista kalkkia ja arvokkaita materiaaleja. Kaupunkia kutsutaan San Pietroksi, voit kiinnittyä kahteen poijukenttään taksiveneellä. Glamour on täällä kotona nauttien drinkkejä terasseillaan tai vain kävellen kauniilla lahdella. Jos haluat vähemmän maallisia paikkoja luotoalueella, on kaksi unelahtia, Cala Zimmari ja Cala Junco, joissa voit ankkuroida ja nauttia ylevästä maisemasta. Kivien ja luotojen järjestelmä aivan San Pietron edessä tekee siitä ainutlaatuisen paikan: Le Guglie, Bottaro, Lisca Bianca ja Lisca Nera nousevat vesistä teräviksi ja kallioisiksi Basiluzzoon asti. Tällä epämiellyttävällä saarella Michelangelo Antonioni ampui vuonna 1960 elokuvan L'Avventura ensimmäisen osan, jossa turisti katoaa, jonka luonnosta on melkein nielty.
Matkustamme purjeet purettuaan kohti Strombolia, merihenkisen reittimme helmi. Se on saari koillisreunalla, hieman yli 20 mailin päässä Liparista. Se on tunnistettavissa suurelta etäisyydeltä, koska se ei ole muuta kuin kompakti, lähes tuhannen metrin tulivuori, joka tulee vesistä. Sen aktiivisuus näkyy, mitä lähempänä olemme, fumaroleja, lapilli ja magma. La Sciara del Fuoco: hehkuva magma virtaa alas suuresta laaksosta ja yön havainnointi merestä on korvaamaton kokemus. Saarella ei ole venesatamia, vaan vain ankkurointimahdollisuus melko syvillä vesillä. Paras on Fico Granden ulkopuolella, josta on näkymät San Vincenzon ja San Bartolon kyliin. Nousu Strombolin suulle (virallisen oppaan kanssa) on melko vaativa (3 tuntia kävelyä korkeuseron ollessa noin 900 m), mutta näkymä harjanteelta ja purkauksen tunne maksavat kaikki ponnistelut. Tulivuori on ollut jatkuvasti aktiivinen 200 vuoden ajan, ja ajanjaksosta riippuen sillä voi olla purkauksia 5-20 minuutin välein. Melu, maan vapina, sitten räjähdys ja lapillit, jotka kaikki näkyvät turvalliselta etäisyydeltä, mutta riittävät herättämään, viittaavat kaikkein arkeisiin ja majesteettisiin luonnonilmiöihin. Vaikka et nousisi huipulle, on yhtä upeaa navigoida Strombolin kiertomatkalla ja tarkkailla toimintaa kaikista näkökulmista. On myös mahdollista ankkuroida Ginostraan vierailemaan tässä syrjäisessä kylässä, jolle on tunnusomaista valkoiset talot.
Lähdetty veneellä, on aika pitkälle navigoinnille palata saariston keskelle. Salina on määränpää: saarella on omat makean veden lähteet, jotka ovat mahdollistaneet rehevän kasvillisuuden kehittymisen. Passiivisen tulivuoren rinteillä on viiniköynnöksiä, jotka tuottavat Malvasiaa, erinomaista paikallista passito-viiniä. Salinalla on hyvin varustettu turistitelakka, johon voi kiinnittää veneen tai katamaraanin tarvittaessa; viehättävä Santa Marinan kylä toivottaa kävijät tervetulleeksi suurelle Massimo Troisille omistetulla kadulla. Tällä saarella ammuttiin useita hänen viimeisimmän mestariteoksen Il postino kohtauksia. Purjehdettaessa ympäri saarta löydät muita jalokiviä: Linguan lahti ja kalastajakylä, Rinella pienellä rannalla ja Santa Marinan toisella puolella tapaamme Pollaraa. Tämän amfiteatterin kaltaisen lahden muodostaa sammunut tulivuori; eroosiot ovat luoneet luolan pinot ja reiän, kaaren kallioon. Voit ankkuroida lähelle nauttimaan tästä meriparatiisin kulmasta.
Seuraavat saaret sijaitsevat länteen: Filicudi ja Alicudi. Vaikka toinen vaatii pitkää navigointia ja laskuja on rajoitettu, ensimmäistä ei voida jättää väliin. Se on pieni saari, kaukana suuresta matkailusta, jossa kahdessa kylässä, Pecorinissa ja Filicudi Portossa, voit hengittää kaukaista ja aitoa tunnelmaa. Pääkeskuksessa on baari, ravintola ja pankkiautomaatti. Punaisten ja ruskeiden kivien profiili on villi, mikä luo vertaansa vailla olevan kauneuden skenaarioita. Se voidaan ankkuroida lahden lähellä satamaa tai poijukentällä, kahdessa kylässä tai Pecorinin lähteessä, joka on yksi lumoavimmista paikoista koko saaristossa.
On aika palata tukikohtaan purjeveneemme kanssa; meillä on aikaa viimeiselle vierailulle Vulcanoon, eteläisimmälle saarelle. Kuten nimestä voi päätellä, se koostuu tulivuoresta (kuten Stromboli edelleen toiminnassa). Kerran Porto di Levantessa (poijut tai laiturit) menemme alas miellyttävälle kävelylle vilkkaassa keskustassa, joka on täynnä baareja ja ravintoloita: Rannan lähellä on rikkilähde, jossa voit uida mudassa. Voimme sitten kiivetä tulivuoren suulle, paljon lievempi nousu kuin Stromboli. Nyt loma on loppumassa, viikko kauniista luonnonmaisemista ja navigoinnista, joka pysyy kaiverrettuna mieleemme

  Milloin mennä veneellä Liparisaarille

Veneloma Liparisaarilla: Sisilian pohjoispuolella sijaitsevan sijaintinsa ansiosta Liparisaaret nauttivat Välimeren ilmastosta, joka mahdollistaa purjehduksen käytännössä ympäri vuoden. On selvää, että talvikuukaudet ovat kylmempiä ja sateisempia, mutta esimerkiksi tammikuun ja maaliskuun välillä lämpötila vaihtelee korkeintaan 10-15. Huhti- ja toukokuussa tulee ihanteelliset kuukaudet purjehdus- tai moottoriveneille, jolloin maksimiarvot alkavat ylittää 20 astetta ja sateet vähenevät. Kesäkuukaudet ovat poikkeuksellisia auringonpaisteeksi, vaikka keskimääräinen maksimilämpötila ei ylitä 28 astetta ja tuuli helpottaa sitä. Muista, että heinä- ja elokuu voivat olla melko kiireisiä turistien kanssa. Syyskuu, lokakuu ovat voittanut valinta vuokralle vuokraus Liparisaarille: oikea tasapaino rauhallisuuden ja lämpimän ja lämpimän ilmaston välillä.

  Perhe purjehdusloma Liparisaarilla

Veneretki Liparisaarilla sopii koko perheelle, myös lasten kanssa. Voit vuokrata purjeveneen, jolla on kippari, laivavene tai ylellisyysjahti. Ilmasto on miellyttävä lokakuuhun saakka, tuulet harvoin vahvistuvat. Liparisaaret tarjoavat hyvin erilaisia saaria: turistimaisemmista Liparista, Salinasta, Vulcanosta yksinomaiseen Panareaan, epäystävälliseen Stromboliin, saastumattomaan Filicudiin. Voidaan järjestää lisätoimintoja, jotta lomastasi tulisi unohtumaton: melonta, SUP, vesiskootterit, vaellus, maastopyöräily, maistelut, taide- ja arkeologiset matkareitit, pelit lapsille. Perheet ovat tervetulleita, ja heillä on tuhat mahdollisuutta hauskaa!