pituus malli vuosi pohja hytit henkilöt wc hinta

  Purjeveneiden vuokraus EGADI ITINERAATIT VENEELLÄ

Favignana on suurin ja asuttu saari ja eteläisin kolmesta Egadin saariston muodostavasta saaresta. Homonyymisessä kaupungissa (noin 5000 asukasta) sisääntuloaukon sisällä on satama, jonka telakka on hyvin suojattu tuulilta, joita voidaan myös ylläpitää. Vuodepaikkoja on 100, joista 30 on kauttakulkua varten. Favignana on tyypillinen saaristokaupunki, joka on omistettu kalastukselle ja matkailulle: sen tonnikalakalastus, joka ei ole enää toiminnassa, on erittäin kuuluisa ja muuttuu nykyään museoksi. Välimeren pensaiden ja mäntyjen kasvillisuudesta kauneimmat laskeutumiset ovat: Cala Rossa (kallio) ja Cala Azzurra (kallioinen ranta), tunnetuin turkoosilla vedellä, kivisellä maisemalla. Saaren kiertomatka antaa sinun nähdä sen rannat, tuffaskivestä, monilla sisääntuloilla ja joillakin saarilla etelässä: Preveto, Galeotta ja Galera. Lähistöllä voit kiinnittyä Punta Longan pieneen satamaan.
Vain 3 minuutin päässä Favignanan satamasta saavutamme purjeveneemme Levanzoon. Samanniminen kylä on mielenkiintoinen amfiteatteri, jossa on harvinaisia ​​valkoisia taloja venesataman ympärillä, jota ympäröivät kristallinkirkkaat vedet, joissa on erilaisia ​​sinisiä sävyjä. Saari on valmistettu valkoisesta kalkkikivestä, eikä sillä ole kulkuväyliä lukuun ottamatta sitä, joka saavuttaa faraglionen. Mutta meritse saapuminen on paljon vihjailevampaa. Voit ankkuroida ja nauttia paikan kauneudesta uimiseen tai sukellukseen, mutta muista, että pohjoista seuraava rannikko on suojattu alue. Siksi on suositeltavaa ankkuroitua muihin poukamiin sataman itäpuolella: Cala Fredda ja Cala Minnola. Lopuksi Marèttimo: 12 m länteen seisoo tämä melkein villi saari, mutta asuttu ja erittäin pitkä historia. Jo foinikialaiset asuttivat sen, roomalaiset asuttivat sen Punin sotien jälkeen. Kreikan paikannimi tarkoitti pyhää saarta, joka myöhemmin nimettiin uudelleen latinaksi Marìtimo (vaikka jotkut sanovat, että nimi on peräisin runsaasti kasvavasta timjamista). Se on pikkukivirannojen ja kauniiden luolien saari (yli 400). Ainoa asutettu keskusta on kalasatama itärannikolla. Saaren pohjoiskärjessä on normannilinna, josta on näkymät merelle. Muista, että kylän rannikkoa lukuun ottamatta kaikki muu on luonnonsuojelualue (yleinen tai kiinteä). Voit tulla yleiseen suojelualueeseen, mutta pidä vähintään 500 metrin päässä rannikosta.
Egadi-saarten purjeveneellä vietetty loma mahdollistaa myös upeat matkareitit Sisilian rannikolla. Trapani on vain 7 minuutin päässä Favignanasta, ja täältä avautuu kaunis ja saastumaton rannikkoprofiili kristallinkirkkailla vesillä. Purjehtimalla pääset Bonagiaan, sitten S. Vito lo Capoon, jossa voit kiinnittyä hyvin varusteltuun satamaan. Vierailu kaupunkiin ja kauniille rannalle, joka on yksi Sisilian kauneimmista. Lopuksi valtava Castellamaren lahti ja jatkaen itäistä reittiä, voit kiertää Punta Raisin, Capo Gallon ja saapua Mondellon rannoille ja jopa Palermoon, noin 50 minuutin päässä Trapanista. Viikon pituinen purjehdusloma Egadi-saarilla voi siis sisältää jännittävän navigoinnin Sisilian rannikoille.

  AMP: EGADIN SUOJELTU MEREN ALUE

Alueen poikkeuksellisen biologisen monimuotoisuuden vuoksi Välimeren suurin suojelualue (noin 54 tuhatta hehtaaria) perustettiin Egadin saaristoon vuonna 1991, ja sitä hallinnoi vuodesta 2001 Favignanan kunta. AMP: n tehtävänä on meren ekosysteemin tasapainon varmistamisen ja Mar Nostrumin keuhkojen lisäksi suojella ja kehittää erilaisia ​​kasvistoja ja eläimiä. Välimerellä on suurin Posidonia Oceanica -preeria, laajat koralli- ja Vermetidae-sängyt (nilviäisten kuorien ylirakennus). Eläimistön, munkin hylkeen havaintojen, Caretta Caretta -kilpikonnan, eräiden harvinaisten hailajien ja Välimeren endeemisen myrskylintujen siirtomaa. Kalalajike on valtava: tyypillisimpien kalojen joukossa ruskea ryhmä, merenpohja, meripihka, makrilli, corvina ja lopuksi sparidae, mukaan lukien snapper ja farao-lahna. Lisäksi WAP on eläin- ja kulttuurialoitteiden, koulujen ja tietoisen matkailun pelastusprojektien edistäjä. Näitä ovat Blue Mile -kilpikonnan pelastuskeskus ja munkkien hylkeiden observatorio. Tämän monimutkaisen meripuiston säilyttämiseksi kulkutasolla on luotu erilliset alueet: A, B, C, D. Alue käsittää kolme pääsaarta puoliympyrässä ja sisältää erityisen pitkiä osia Levanzon ja Marettimon rannikoista. Alue A (Integral Reserve) on eniten rajoittava, koska lähestyminen on myös kielletty. Alueella B (yleinen varanto) voidaan puolestaan ​​navigoida, mutta pitäen etäisyys rannikosta 500 m. Marètimo-kaunottarissa vierailemiseksi on suositeltavaa luottaa paikallisten kalastajien kokemuksiin. He vievät sinut ja opastavat pienillä veneillä tutustumaan saaren aarteisiin, kiviin, luoliin ja pinoihin rajoituksia kunnioittaen. Joka tapauksessa on suositeltavaa tiedustella asiaa virallisilta verkkosivuilta: www.ampisoleegadi.it ennen kuin lähdet venekuljetukselle Egadi-saarille.

  EGADIN SAARET

Merenpohjan säästämiseksi kolmelle saarelle on perustettu 17 kiinnityskenttää, yhteensä 182 poijua, jotka ovat aktiivisia kesäkaudella. Tämän ansiosta huviveneet voivat pysähtyä kunnioittaen luontoa Egadi-saarten kauneimmissa poukamissa
Campin poijut Egadi Favignanan saari: Cala Rossa, Scindo Passo, Faraglione Est, Faraglione Ovest, Cala Azzurra, Bue Marino, Marasolo Preveto
Poijut Egadi Levanzon saari Punta Altarella, Cala Tramontana, Capo Grosso, Cala Fredda, Cala Minnola
Poijut Egadi Marettimo Island Conca, Scalo Maestro, Finocchio, Marino, Cala Manione